Vidoši su u drugoj polovici 18. stoljeća postali dijelom župe koja je pokrivala cijeli livanjski kraj. U drugoj polovici 18. stoljeća u Vidošima je postojala zgradica od šepera, koja je služila kao crkva. Godine 1833. pod imenom gospodarske zgrade (crkve je tada bilo zabranjeno graditi) izgrađena je kamena crkvica. Ona je služila svojoj svrsi dva desetljeća. Konačno su 1853. postavljeni temelji za novu crkvu, koja je dovršena 1860. godine. Temeljita obnova crkve započela je 1981. i trajala nekoliko godina.
U župi postoji i podružna crkva u selu Zagoričani, posvećena Sv. Leopoldu, a na području župe postoji još 12 kapelica.
Župa Vidoši imala je 1813. godine oko 3500 vjernika, 1991. oko 3700 vjernika dok danas župa broji nešto više od 2800 župljana. Tvore je sljedeća naselja: Vidoši, Dobro, Glavice, Grgurići, Lopatice, Lopatinac, Megdan, Potkraj, Potok, Smričani, Sturba, Tušnica i Zagoričani.

Biblijski vrt – svojevrsni botanički vrt koji daje djelomični prizor biblijske flore, otvoren je 2. kolovoza 2014. godine podno župne kuće. Na idejnom projektu biblijskog vrta marljivo su radile dr. Katica Arar i dr. Radica Ćorić, profesorice na Agronomskom fakultetu sveučilišta u Mostaru uz svesrdnu podršku fra Pere Kuliša, tadašnjeg župnika župe Vidoši. Rasadnik Pržine izvršio je uređenje vrta. Nekoliko riječi fra Pere na otvaranju vrta.
„U smiraj dana otvaramo vrata Biblijskog vrta, kojeg neki nazivaju botaničkim vrtom, rajskim parkom, no on je ipak samo Biblijski. U njemu su prisutne biljne vrste koje mogu uspijevati u livanjskom kraju. U jesen 2006. godine krenuli smo u realizaciju ovoga projekta. Nekad se kraj nije nazirao pa smo na trenutke htjeli i odustati. Ipak došli smo do kraja i danas smo tu. Površina Biblijskog vrta je 6 duluma, dužina ograde oko vrta je 200 metara. U vrt je dovezeno 100 kamiona različitog materijala, 170 kamiona zemlje, od kojih se jedan prevrnuo (vozač je ostao neozlijeđen). Veliki buldožer je utegao teren. Koliko je kamena dovezeno… – samo Bog zna“, rekao je, između ostalog, tadašnji župnik fra Pere na otvaranju u ljeto 2014. godine.